Auto-Created-3
29 Ocak 2019 ( 480 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan’a darbe tehdidi

Erdoğan’a darbe tehdidi


 
Fransız senatör Esther Benbassa Venezuela’daki darbe girişimiyle ilgili skandal bir tweet paylaştı. Başkan Erdoğan’ı alçakça hedef alan Benbassa, twitter hesabından “Maduro gidici, sıra ne zaman Erdoğan’a gelecek?” ifadelerini kullandı.

ABD’nin yer altı kaynaklarını sömürmek için hedef tahtasına oturttuğu Venezuela Lideri Maduro’ya Avrupa Birliği ülkeleri de birbiri ardına Maduro karşıtı söylemlerde bulunarak muhalif lider Guaido’yu geçici başkan olarak tanıdıklarını açıkladı. Bunların başında ise Fransa geliyor. Fakat asıl meselenin sadece Maduro olmadığını ortaya seren sözler Fransız senatörden geldi.

‘Sıra ne zaman Erdoğan’a gelecek’

Kendi iç sorunlarıyla boğuşan Fransa’dan skandal bir açıklama geldi. Fransız senatör Esther Benbassa Venezuela’daki darbe girişimiyle ilgili skandal bir tweet paylaştı. Başkan Erdoğan’ı alçakça hedef alan Benbassa, twitter hesabından “Maduro gidici, sıra ne zaman Erdoğan’a gelecek?” ifadelerini kullandı. Fransız Senatörün skandal sözlerine Türk Twitter kullanıcıları sert tepki gösterdi.

Fransız Senatör Esther Benbassa’nın PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye destek veren tweetleri RT’lediği gözüküyor.

Trump’ın danışmanı Bolton skandal açıklamalarını bir adım daha öteye taşıyarak, ‘Venezuela ordusu gücün muhalif lidere geçmesini kabul etmeli’ ifadesini kullandı.

ABD’den ortalığı karıştıracak Venezuela kararı


 
Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Maduro’nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını ve “geçici devlet başkanı” olarak Juan Guaido’yu tanıdıklarını söyledi.

Bolton ise Venezüella ordusuna, gücü muhalif lidere teslim etmeleri çağrısında bulundu.

VENEZUELA ORDUSU MADURO’YA DESTEK İÇİN SOKAĞA ÇIKTI

Venezuela ordusu, başta ABD olmak üzere birçok ülkenin Guadio’yu geçici başkan olarak tanıması üzerine sokağa çıktı.

Venezüela Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bugün, 28 Ocak, şanlı ordumuzun erkek ve kadınları, Amerikan emperyalizminin aralıksız saldırıları karşısında morallerin yüksek olduğunu sergiledi. Venezüella’yı korumak boynumuzun borcu” dendi.

Yeni Akit – Haber 7

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

35 MİLYAR TL ... Al Jazeera'ye açıkladılar! Türkiye'den dünyaya mesaj Dünya şaşkına döndü: Türk çıktılar! Suud ve BAE Türkiye ile savaşa hazırlanıyor.