Auto-Created-3
10 Ağustos 2018 ( 483 izlenme )
Reklamlar

MUHARREM İNCE'DEN SKANDAL İSTEKLER.BAKIN DOLAR NEDEN YÜKSELİYORMUŞ

MUHARREM İNCE'DEN SKANDAL İSTEKLER.BAKIN DOLAR NEDEN YÜKSELİYORMUŞ 


Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Muharrem İnce, "Geldiğimiz bu noktada, milletimizin ekonomik ve sosyal felaketini engellemek için, artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum Bırakın şu dış güçler palavralarını..." dedi ve isteklerini sıraladı
Sabah saatlerinden itibaren tırmanışa geçen dolar 6 lirayı aştı. Döviz kurundaki önlenemeyen yükselişin ardından twitter hesabından “artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Muharrem İnce şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, geldiğimiz bu noktada, milletimizin ekonomik ve sosyal felaketini engellemek için, artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum. Bırakın şu dış güçler palavralarını. Erzincan ve Sivas mitinglerimdeki çağrımı özetliyorum. Lütfen bu çağrının gereklerini yerine getirin, bir kez dahi olsa doğruyu yapın ve güzel ülkemizin uçuruma yuvarlanmasını engelleyin:

a. Damadınız başta olmak üzere, ekonomi danışmanlarınızı kovun.
b. Merkez Bankasına müdahale etmeyin.
c. Kanal İstanbul gibi önceliği olmayan projeleri erteleyin.
d. “Kambiyo kontrolleri olmayacak ve finansal yatırımların güvenliği önceliğimizdir” açıklaması yapın.

Bu size son çağrımdır. Gecikmeden bunların hepsini yaparsanız, ülkemizi ve milletimizi ekonomik ve sosyal bir felaketten kurtarabilirsiniz.”
@@@@

Dolar Euro ve Altın fiyatlarında sert yükseliş...Tarihi seviyeyi gördüler!
Dolar ve Euro ne kadar oldu? Dünya ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler doların art arda rekor kırmasına neden oluyor. Dolar hızla 6.25 liraya çıkarken, euro 7.16 liraya yükseldi. Bugün yeni ekonomi modelinin açıklanması beklenirken, Financial Times gazetesi liradaki düşüşün euro bölgesine olası etkilerinin Avrupa Merkez Bankası'nı (ECB) kaygılandırdığını bildirdi.
Dolar/TL'de Türk heyetinin ABD'deki görüşmelerinde herhangi bir ilerleme işareti bulunmaması ardından gözlenen yükseliş iyice hızlanarak kur bu sabah 6.25 seviyesini görürken, piyasada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşma ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni ekonomik modele yönelik açıklamaları izlenecek.


Dün akşam kapanış saatlerinde 5.50 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah yeni tarihi zirve olan 6.25'e kadar yükseldikten sonra geri çekildi ve saat 09:57'de 5.83'de yer aldı. Diğer taraftan euro/TL de 7.1584'e kadar yükseldikten sonra 6.69 seviyesine geriledi.

Kurun gördüğü yeni zirve ile birlikte TL'nin dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 15'e yaklaşırken, TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösteriyor.

TL'nin zirve seviyesi dikkate alındığında yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 40'a ulaştı.

**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ONLARIN DOLARI VARSA, BİZİM ALLAHIMIZ VAR
**
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Rize'de yaptığı açıklamada "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiyeyi tehtit ediyormuş Amerikanın kararını destekleyen ülkeler En kötü hastalığa çare olduğu kanıtlandı KATAR'IN ASKER SAYISI ŞAŞIRTTI .