Auto-Created-3
30 Aralık 2018 ( 642 izlenme )
Reklamlar

Fransa neyin Peşinde Türkiye’ye Büyük tuzak

Fransa neyin Peşinde Türkiye’ye Büyük tuzak
 
Yazar Taha Dağlı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı  Trump’ın çekilme kararından aşırı derecede rahatsız olan büyük kürdistan planı suya düşen kuzey ırak ve kuzey suriye petrollerini akdenize indiremeyen Fransa’nın Türkiye’ye kurmaya çalıştığı çirkin tuzağı köşesine taşıdı

 
Fransız haber ajansı AFP birkaç gündür dosya haber yayınlıyor, “Türkiye DAEŞ’le mücadele edebilir mi” diye. Uzman yorumlarıyla şekillenen haberde özetle “Türkiye DAEŞ ile mücadelede başarısız olur“ deniyor.


 
Bu konu ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla başladı. Trump “DAEŞ ile mücadeleyi Türkiye yapacak, biz de onlarla çalışacağız” dedi.


 
Fransa Trump’ın çekilme kararından çok rahatsız oldu. PKK’nın başı boş bırakılması, Türk askerinin Fırat’ın doğusuna girecek olması Suriye’de, Osmanlı’dan bu yana tasarrufları olan Fransızları endişelendirdi.

FRANSA İÇİN SURİYE NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Fransızlar için Suriye’de iki unsur öne çıkıyor, biri PKK terör örgütü diğeri Esed rejimi.
Hafız Esed’i Suriye’de başa getiren güç Fransa’dır. Fransızlar Suriye politikalarında Esed rejimini direk desteklemeseler de Esed’i ortadan kaldıracak hamlelere karşı da hep temkinli davranmışlardır.

PKK terör örgütü ise açıktan destekledikleri bir yapıdır. Suriye politikalarını bu iki unsur üzerindeki dengelere oturtmuşlardır. ABD’nin PKK’yı terk etmesi Fransa adına bu dengenin bozulması anlamına geliyor.


 
FRANSIZ HABER AJANSI NEDEN “TÜRKİYE DAEŞ’LE MÜCADELE EDEMEZ” DİYOR?

Fransa DAEŞ’ten en çok çeken Avrupa ülkesi. Çarli Hebdo, Paris saldırıları, Nice saldırısı en son Strasburg’daki saldırı gibi bir çok terör eylemi Fransa’da yapıldı. PKK DAEŞ’le mücadele falan etmedi, etmiyor ama başta ABD ve Fransa olmak üzere batı dünyası PKK’yı önce PYD, SDG gibi isimlerle meşrulaştırıp ardından “DAEŞ terör örgütüyle mücadele ediyor” etiketiyle marka haline getirmeye çalıştı. Şimdi algı operasyonu başlatıyorlar, “PKK yoksa DAEŞ’le mücadele edilemez”, “tehlike büyük” şeklinde korku pompalıyorlar.


 
TRUMP’A “DAEŞ NE OLACAK” BASKISI YAPTILAR

Trump’a “PYD’yi bırakırsan DAEŞ ne olacak” diye çok baskı yaptılar. Bunu sadece Fransa değil ABD’de Pentagon ve neoconlar da yaptı hala da devam ediyorlar. Bu yoğun baskıların ardından Trump, “Türkiye DAEŞ’le baş eder” ifadesini kullandı. Tuzak işte tam burada. Suriye’de PKK terör örgütü var ve bu terör örgütü bir diğer terör örgütü DAEŞ’le ortak çalışıyor. Türkiye bunların ikisiyle de mücadele etti hala da ediyor. Mesele Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele edip etmemesinde değil Türkiye bunu daha önce yaptı yarın da yapar ama bu mücadele ABD ya da Fransa’nın dayatmasıyla olmaz.

PKK İLE DAEŞ NASIL DANIŞIKLI DÖVÜŞ YAPIYOR?

Suriye’de bir yeri önce DAEŞ işgal eder ardından P K K. Bu hep böyle olmuştur. Türkiye Fırat Kalkanı ile bu ezberi bozdu. DAEŞ bir daha AzezCerablus hattına giremedi. Fırat Kalkanı harekatının gerçek bir terörle mücadele olduğunun delili budur.

Ayn el Arap, Tel Abyad, Rakka, Rasulayn gibi yerler önce DAEŞ’teydi ardından anahtar teslim şekilde PKK’ya verildi. AzezCerablus’ta da plan böyleydi, Türkiye bunu bozdu.
Bir de Palmira ya da Deyruzzor gibi örnekler var. Mesela Palmira en az üç kez PKK ile DAEŞ arasında el değiştirdi. Deyruzzor’da bu takas hali halen devam etmekte. Bir PKK alır bir DAEŞ. Çünkü enerji kaynaklarının yer aldığı Deyruzzor’da son hesap hala görülememiş demektir.


 
DAEŞ’LE GERÇEK ANLAMDA MÜCADELENİN TEK ÖRNEĞİ TÜRKİYE

Suriye’de 2013 sonrası terörle mücadeleye bakınca bunu gerçek anlamda yapan tek gücün Türkiye olduğunu görürüz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Filistin'den Barış Pınarı açıklaması ÜLKEMDEN UTANDIM BİR BARDAĞI DAHİ KARACİĞER KANSERİNE YETİYOR! 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİR! 10 KİLO VERDİRİR! Vücuttan ödemi atıyor