Tüketiyorsanız Hemen vazgeçin

11843 izlenme 02 Ocak 2023
Reklamlar
YUMURTA VE ÇAYI BİRLİKTE TÜKETİYORSANIZ HEMEN VAZGEÇİN ÇÜNKÜ...

>>>>>

Uzmanlar yumurtayı çayla tüketilmemesi gerektiği konusunda uyardı. Yumurtanın başta demir olmak üzere vitamin ve mineraller yönünden zenginliğine işaret edildi


Yumurtalar harika bir protein kaynağıdır ve protein, vücudun her tür dokuyu oluşturmasına ve gücünü korumasına yardımcı olan bir makro besindir. Protein aynı zamanda kas kütlesi oluşturmanın ve kemik sağlığını korumanın önemli bir parçasıdır.


Özellikle çocuklar için protein ve demir kaynağı bu ürünün sağlıklı beslenme çerçevesinde düzenli tüketilmesini öneren uzmanlar, yumurtanın pişirilmesi ve tüketimi sırasında bazı noktalara dikkat edilmesini istedi.


Yumurtanın çocukların damak tadına uygunluğu için uzun süre pişirilmemesi gerektiğini anlatan uzmanlar, "Fazla miktarda haşlarsanız sarısının etrafında yeşil halka oluşur. Bu durum lezzetini etkiler ya da bayatlığının göstergesi olabilir. Yumurtanın damak tadına uygunluğu için haşlanmasına dikkat etmeli" 


Kahvaltılarda yumurtanın yanında çay içilmesini önermediklerini ifade eden uzmanlar:



"İlla içilecekse açık limonlu çay tercih edilmeli. Çaydaki tanen maddesi, kan yapıcı özelliği bulunan yumurtadaki demiri bağlıyor, emilmeden atılmasına yol açıyor. Demir içerikli diğer gıda ürünleriyle de çay tüketilmemeli. Bir saat sonra istenilen demde çay içilebilir. Çocuk, yaşlı ve hamilelerin içecekleri çayın açık ve limonlu olması, demir emilimi açısından önemli."


Yumurtanın Faydaları Neler?


Yumurtadaki protein değerinin yüksek olması nedeni ile gün boyu tok tutar, midedeki açlık hormonunu azaltır. Buda daha geç açlık hissine kapılmanızı sağlayacaktır.


•Kadınlarda meme kanseri riskini azaltması yumurtanın faydalarından bir tanesidir.


•Kemik erimesi olarak bilinen osteoporozu engeller, kemik gelişimini olumlu yönde etkiler.


•Kas ve kemik yapısını güçlendiren yumurta, kaslarını ortaya çıkarmak, fit bir görünüme bürünmek isteyen insanlara yardımcı olacaktır.


•Gün boyu enerjik olmak istiyorsanız günde en az 1 yumurta yemelisiniz. Protein kaynağı yumurta günlük enerji ihtiyacınızı destekleyecektir.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

fotoğraf albümüne bakan torun Emekli olmadan önce NASA PEŞİNE DÜŞTÜ! İŞTE KUR'AN-I KERİM'DE ANLATILAN İREM ! Evin içini görenler bayılıyor